Penyelidik IKP Menerima Geran FRGS | INSTITUT KAJIAN PERLADANGAN (IKP)
» BERITA » Penyelidik IKP menerima geran FRGS

Penyelidik IKP menerima geran FRGS

Sept, 4th- Dr. Anas Mohd Mustafah, penyelidik interim, Laboratori Teknologi Sistem Perladangan dan Mekanisasi, Institut Kajian Perladangan (IKP) telah berjaya menerima geran penyelidikan daripada Skim Geran Penyelidikan Fundamental (FRGS), Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) 2023 berjumlah RM157,368.00 Tajuk penyelidikan beliau ialah “Assessing Risk of Spraying Drift in Paddy Fields: A Model-Based Analysis of the Influence of Meteorological and UAV Technical Factors to Aerial Spraying Drift”.

Ahli projek ini terdiri daripada Prof. Madya Dr. Nazmi Mat Nawi (IKP/Fakulti Kejuruteraan), Dr. Nurulhuda Khairudin (Fakulti Kejuruteraan), dan Dr. Diyana Jamaludin (Fakulti Kejuruteraan). Seluruh warga IKP mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada Dr. Anas Mohd Mustafah di atas pencapaian ini!

Tarikh Input: 29/09/2023 | Kemaskini: 29/09/2023 | ainzubaidah

SXFGMAT~