Projek Kerjasama Untuk Pengembangan Sistem Mekanisasi Serai | INSTITUT KAJIAN PERLADANGAN (IKP)
» BERITA » Projek Kerjasama untuk Pengembangan Sistem Mekanisasi Serai

Projek Kerjasama untuk Pengembangan Sistem Mekanisasi Serai

26 September 2020 - Ketua Laboratori Teknologi Sistem Perladangan dan Mekanisasi, Institut Kajian Perladangan (IKP) Prof. Madya Dr. Nazmi Mat Nawi di jemput untuk menghadiri ke Mesyuarat Tahunan Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK) Bakri, di Muar, Johor. Dr. Nazmi bersama 3 orang Penyelidik Bersekutu IKP – Professor Ir. Dr. Azmi Yahya, Dr. Ahmad Suhaizi Mat Su dan Dr. Muhammad Saufi Mohd Kassim. Mesyuarat tersebut dirasmikan oleh Pengarah National Farmers Organization (NAFAS) Johor, Dato' Sawalludin Ahmad. Dalam mesyuarat tersebut, Ketua Lembaga Pengarah (PPK Bakri), Tn Haji Md Rasid Suib, menyerahkan surat tawaran kepada Dr. Nazmi untuk projek kolaborasi untuk merancang dan pengembangan sistem mekanisasi yang sesuai untuk penanam serai di Muar.

Tarikh Input: 30/10/2020 | Kemaskini: 30/10/2020 | ainzubaidah

SXEUHAh~