MOA Signing Between UPMCS -Lotus Sdn Bhd On IKP Consultation Project On “Eucalyptus Cultivation Study” | INSTITUT KAJIAN PERLADANGAN (IKP)
» BERITA » MOA signing between UPMCS -Lotus Sdn Bhd on IKP consultation project on “Eucalyptus cultivation study”

Memorandum Perjanjian (MOA) yang ditandatangani antara Universiti Putra Malaysia Consultation and Services (UPMCS) dan Lotus Sdn. Bhd. mengenai projek perundingan "Kajian penanaman kayu putih (Eucalyptus)" telah diadakan pada 29 September 2021 di Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi (KPPK). Majlis itu disaksikan oleh Timbalan Menteri, Y.B. Dato Seri Wee Jeck Seng. Majlis itu juga turut dihadiri penyelidik dari Institut Kajian Perladangan (IKP), Prof Ir. Dr. Wan Azlina (Ketua Projek), Dr. Hakiman Awang Mansor, dan Prof. Madya Dr. Mohd Rafein Zakaria. Penyelidikan bersama ini memfokuskan kepada penanaman anak pokok Eucalyptus yang akan merangkumi aktiviti kolaborasi melalui pertukaran staf penyelidik dan pelajar, perjalanan belajar, kursus & bengkel bersama.

Tarikh Input: 26/10/2021 | Kemaskini: 26/10/2021 | ainzubaidah

SXEcGAN~